+36 30 694 7751 csillagszikra9@gmail.com

BACHVIRÁGTERÁPIA

Beszélgetést követően virágkártyalapok húzásával  vagy teszt kitöltésével történik meg a  virágcseppek kiválasztása, amelyek üvegbe kerülnek.

Ez a terápia mindenekelőtt a nagyrészt tudatalatti, nem transzformált tudatrétegben hat. Csodálatos segítsék e szavak értelmében, légy, aki vagy. A hatás elsősorban az emocionális illetve belső tapasztalati síkon észlelhető.

Virágkeverék bevétele után bátran mondhatom, hogy a kép kitisztul és mindent világosabban látni.

 

„Én naponta tapasztalom, hogy lényem különféle rétegei jobban tudatosulnak bennem. Egész lényemben az elfogadás és egység élménye erősödik. A bizonytalanság átvált kiegyensúlyozottságba és magam találom meg a problémámból kivezető utat, a megoldást.”

A Bach-virágeszencia katalizátorként ismét helyreállítja a lélek és a személyiség közti, blokkolt kapcsolatot. A lélek újból megnyilvánulhat a személyiségben. Ott, ahol és merevség uralkodott el, ismét élet áramlik. Vagy ahogy Bach mondja: ott, ahol az ember „már nem egészen önmaga, ismét „teljesen önmaga” lesz.

A személyiség a virágeszencia segítségével megleli a kivezető utat a zűrzavarból és a behatároltságból, visszajut a lelki potenciálhoz vagy erényekhez, amelyek a földi létünknek értelmet adnak és ajándékoznak meg.

Dr.Edward Bach angol orvos, bakteriológus, homeopata volt kutatása során 38 virágot foglalt rendszerbe, amelyben minden virág egy-egy pozitív állapotvibrációt hordoz. A gyógyeszenciák a virágokban bennlakó energiát tartalmazzák. Ezt az energiát speciális eljárással vonják el a növényektől, és tartósító oldatban tárolják. A virágeszenciák napfényfürdőnek kitett virágokból készülnek, finom cseppfolyós kivonatok.

Dr. Bach felismerte, hogy a negatív érzéseinket hét csoportba (félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magány, túlérzékenység, reményvesztés, túlzott aggódás)
lehet beosztani, melyeknek tartós jelenléte minden esetben megbetegítő. Ezek az állapotok pl: blokkolják a szellem és a lélek kapcsolatát, megakadályozzák az energia áramlását. Rendszerével megkönnyítette az öngyógyítást, mivel a lelki problémák felismerése egyszerűbbé vált. Vagyis arra a következtetésre jutott, hogy a testi betegségek megelőzhetőek, ha lelki bajainkat időben érzékeljük, tudatosítjuk, orvosoljuk.

A virágeszenciák nem mérgezőek, mellékhatásoktól mentesek, bárki által bátran alkalmazhatók.
A virágkoncentrátumok nem rontják más gyógyszerek működését, a gyógyszerek és egyéb természetgyógyászati készítmények nem befolyásolják az eszenciák hatását.
Bármilyen terápiás módszer kiegészítésére alkalmasak.
Az eszenciákkal történő kezelés az egyéni körülmények függvényében változik.

Alkalmasak növények ápolására, állatok kezelésére is.
A Bach-terápia minden embernek ajánlott, aki elfogadja ezt a szemléletmódot.
Gyermekek esetében, terhesség, szoptatás idején is alkalmazhatóak.