+36 30 694 7751 csillagszikra9@gmail.com

GYERMEKTERÁPIÁK

Gyermeknumerológia
Teljeskörű tanácsadás a születési számok alapján

Érdemes a gyermek születését követően elemzést késztettetni, mivel a szülőknek sokat segíthet a tudatosabb nevelésben.
Ismerjük meg a gyermek hozott adottságait,

     • ezeket megismerve tudatosan tudjuk segíteni a megszületett gyermek életét, lelkének kibontakozását,
     • tudatosan ki tudjuk alakítani a számára megfelelő életteret, ezáltal könnyebbé tudjuk tenni a fizikai világban való tájékozódását.
     • megismerhetik az étkezési szokásait, a gyermek érdeklődési körét, viselkedését közösségben, kommunikáció és tanulás tekintetében is képet kapnak gyermekükről;
     • segítség a gyermeknevelésben (Biztatás vagy korlátozás);
     • szülőkkel való kapcsolat elemzése;
     • a gyermek adott ciklusának minősége (Ajándékok-Kihívások),
     • a sorsfeladat megismerése az életút alakításában fontos (döntések)

Az elemzés születést követően a gyermek 7 éves koráig tartalmazza a fontosabb információkat. Érdemes 7 és 14 évesen újra átbeszélni és elkészíttetni az elemzést, mivel a gyermek képletében a minőségi felosztás változik, tehát asztrológiai szempontból a súlypontok eltolódnak.

Részletek elemzésekből:

„A levegő minőség hiánya azt mutatja, hogy a gondolatok és ötletek nem jönnek maguktól. A fejlődési folyamat része lesz, ezért mondom előre, hogy nem kell aggódni, ha lassan és nehezebben beszél majd és lesz egy alapszókincs, amit lassan szélesít, de előny, hogy akár képes majd órán megtanulni valamit, mert ha figyel, akkor elmélyül benne a tudás. Képes majd megjegyezni, hol van a sapka és kesztyű az óvodában, s ez a gyakorlati gondolkodás sokat segíthet Neked. Alap, hogy friss levegő legyen, azt tapasztalom, hogy a levegőhiányos gyerekek, a téli este elalvásánál is nyitott ablak szükséges, betegség és láz esetén mindenképpen. Illetve a közlekedésben is, ha járművön hányingerük van, szükséges a

„Merkúr a Bikában van fényszög nélküli, ami azt jelenti, hogy az iskolai tudást és gondolkodást nehezen illeszti majd be a mindennapi életébe. Tehát nem tudja majd magától, hogy az iskolai tanultakat pl. olvasást, az utcán is gyakorolhatja, leolvashatja a táblákat, az élelmiszerek címkéit…stb. Tehát ösztönözni kell a szülőknek, bátorítani, hogy hogyan kell a megszerzett tudást integrálni az életébe. Az új dolgokat lassan fogadja meg, körbejárja és előfordul, hogy az új tudást kézzelfoghatóan is szereti megérezni, mint a betűtészta a paradicsomlevesben, föld Merkúrral rendelkező gyerekek ezt szeretik.”

„Olykor húzza az időt, nem akarja felvenni, ami ki van készítve ruha. A reggeli elindulás az katasztrófa, az 5-ös sokszor direkt nem azt csinálja, amit mondunk neki.

Mesékben szereti a kalandos történeteket, a furfangosokat, manók, törpék, tündérek Mátyás az igazságos és olyan meséket, amiben Hősök szerepelnek. Szereti a varázslatokat a Harry Pottert, A három testőrt, A Kincses sziget, Emil és a detektíveket és a változatos játékokat. Hullahopp karika, ugrókötél, képeskönyv, labda.Imádja a biciklit, a rollert, kis gokartot. Szeret kirándulni. Az 5ösnek az egyik sportja a lovaglás.

Szeret együtt tanulni valakivel. engedni kell, hogy együtt tanuljon osztálytársával. Még egyetemen is. Szeret jelentkezni és szeret belebeszélni az órába.10-12 évesen lehet valamiféle rendszerre szoktatni egy kis kényszerítés mindig kell neki (nógatás.)

Iskolás korában, ha a tanár uralmas, akkor nem szereti és mindig megmondja a véleményét. Konfliktus lesz az iskolában és bevállalja.Nem való neki a liberális alternatív iskola, mert a tehetsége nem fog kibontakozni. A szülői értekezleten, nem kell a tanár miatt ajtóstul berohanni, főleg majd gimnáziumban, mert nem mindig a gyermeknek lesz igaza. Előbb hallgassuk meg, a tanár verzióját. Ha jól látja a gyermeket és látja, hogy tehetséges és csak 20%-ot tesz bele 100% helyett, akkor ő jót akar, csak a gyerek lusta. Tiltásokkal és fegyelmezéssel mértékletesen kell bánni. Asztmatikus tünetek vagy kiütések jelzik a túlzott korlátokat.”

Hangmasszázs gyermekeknek

 

A változó világban, a sok kihívással teli hétköznapokban a gyermekeknek nagyon fontos, hogy megadjuk a lehetőséget, hogy ellazuljon és önmaga lehessen megfelelések nélkül. Ahhoz, hogy önmagukban találjanak biztonságot a hangtálak által felidézem az ősbizalom és az egység élményének állapotát. A hangmasszázs alatt játékosan megismerkednek a tálakkal és az ellazulás állapota által visszatalálnak önmagukhoz, ami erőt ad. Önbizalmuk megerősödik, ezáltal saját képességeikben bízva elégedettséget érezve nyugodtan és kiteljesedve folytatják mindennapjaikat.

 

Gyengéd simogatás

Finom érintéses HÁT-masszázs

Javaslom: betegségek után (különösen végtag törés vagy tüdőproblémák, ekcéma, kiütések, koncentrációs problémák, egyéb érzelmi nehézségek, lelki problémák esetén
Hangtál tisztítást követően finom érintésekkel masszírozom át a gyermek hátán, oldódik a felgyülemlett feszültség. Ezt követi inspiráló és intenzív aromaolajjal finom érintéses talpmasszázs, ami segít új utakra lépni.
Tapasztalatom szerint a masszázst követően beszélgetünk, mert a gyermekek megnyílnak és elmesélik, ami bennük van.
Teafaolaj, a Kakukkfűolaj vagy Citromolaj, Római kamillaolaj, Levendulaolaj vagy Citromos eukaliptuszolaj, Kámfor, Mandarin, és Rózsaolaj választható.
.

 

Masszázs és feszültségoldás

Fizikai fáradtság és koncentrációs problémák, valamint betegség után javaslom a szervmasszázst, amikor tudatosan átmasszírozzuk a gyermek szerveit kis színes kövekkel. A tudatukat önmagukra terelem és a szervezetükre. Ezáltal beindul a blokkok energetikai oldása. A masszázst illóolaj választással indítjuk, légzőgyakorlatokkal.
.

 Beszélgetés és rajzterápia kiegészítve bachvirág-cseppekkel

Iskolai problémák esetén beszélgetünk, rajzolunk.A cseppet a gyermek 6 éves koráig a szülők kapják.

A terápiát követően a szülőkkel egy adott időpontban vagy telefonon beszélem meg a tapasztalatokat, vagy email-ben jelzek vissza.

Kineziológiai tapasz gyermekeknek

A kineziológiai tapaszos kezelés rendkívül sokrétű lehet. Az fájdalmak (ficamok, zúzódások, sportsérülések) kezelhetők jól kinesiotape segítségével.

A kineziológiai tapasz megtámasztja illetve meghúzza az izmokat, így elősegíti annak helyes működését. Ezáltal a test megtanulja, milyen a helyes működés. Így a szalag levétele után is megmarad a helyes működés, amellyel biztosítható az önálló, szabad mozgás.

A kineziológiai tapasz felhelyezése után a szalag közvetlenül érintkezik a bőrfelülettel. A bőrt állandó inger éri, ami a helyes irányba mozdítja el a testben lévő izmokat. Az izmok elmozdítása a test saját erejéből történik, ezért a szalag levétele után is érezhetjük a kezelés jótékony hatásait.